Traduci

Çelet Festivali Ballkanik i Teatrit …Tirana i hap dyert fqinjeve te saj

Këtë të hënë ka çelur siparin Festivali i Teatrit të Ballkanit, i cili do të mirëpresë publikun çdo mbrëmje në Teatrin Kame në Tiranë. Ky Festival do te sjell per publikun shqiptar regjizor nga 7 vende te ballkanit te cilet nuk do te shpalosin vetem shfaqjet e tyre teatrale por mbartin mbi vete edhe pjese nga kultura dhe tradita e larmishme e vendeve te tyre. Ne fakt cdo nat shfaqjeje do te shoqerohet me pas me pjes muzikore dhe guzhine nga vendet pjesmarrese. Festivali do të zgjasë 7 ditë nga hapja e tij me 29 gusht deri me 4 shtator ku do të ndahen edhe çmime nga një juri e kryesuar nga regjisori Bujar Kapexhiu.
Nata e pare esht hapur me shfaqjen e regjizorit shqiptar, Erion Kame dhe do te vijoje me regjizoren Ana Bateva nga Bullgaria, Xhorxhi Rizeki nga Maqedonia, regjizorin Dregan Tesic nga Bosnja, Agron
Gérgumi nga Kosova, Laczlo Vades nga Rumania dhe regjizorin Stamatis Kraunaks nga Greqia.

cms_4484/foto_2__M_KOCI.jpg

Ky Festival mendohet si nje ure bashkepunimi mes vendeve ballkanike te cilat ndajne sebashku histori te vjetra politike e sociale te ngjashme me njera tjetren dhe qe kan nevoje te njihen e te kerkojne
zgjidhje te perbashketa. Rruga me e mire drejt bashkejeteses e njohjes eshte arti dhe Gezim Kame e percjell kete ide me nje larmi kulturore nga me te pasurat sic esht Teatri.

cms_4484/italfahne.jpgSi inaugura il Festival Balcanico del Teatro…Tirana apre le porte ai suoi vicini
Il grande regista albanese Gezim Kame porta a Tirana il suo sogno per tutti gli amanti del teatro e dell’arte.

Questo lunedì ha aperto il sipario il Festival Balcanico del Teatro che ogni sera ospiterà il pubblico al Teatro Kame a Tirana.
Questo Festival presenterà al pubblico albanese registi da sette paesi balcanici che porteranno
non solo i loro spettacoli teatrali ma anche parte della loro cultura e tradizioni.
Ogni sera lo spettacolo sarà accompagnato con musica e cucina del paese partecipante.
Il Festival si porterà avanti per sette sere dalla sua apertura il 29 agosto fino al 4 settembre dove si assegneranno anche dei premi da una giuria presidiata dal regista Bujar Kapexhiu.
Il primo spettacolo teatrale è stato quello del regista albanese Erion Kame.

A seguire le prossime sere la regista Bulgara Ana Bateva, il regista Macedone Xhorxhi Rizeki, lo spettacolo del regista Bosniaco Dregan Tesic, il regista Kosovaro Agron Gérgumi, il regista Romeno Laczlo Vades.

Lo spettacolo si chiuderà col regista Greco Stamatis Kraunaks.
Il Festival si pensa come un ponte di collaborazione trai paesi balcanici i quali condividono una storia politica e sociale simile con e sentono la necessità di conoscersi e cercare soluzioni comuni.
La miglior strada verso la convivenza e la conoscenza dell’arte.
Lo trasmette nel modo migliore il regista Gezim Kame, con una delle più grandi ricchezze culturali qual è il teatro.

Autore:

Data:

3 Settembre 2016