Il Primo Ministro della repubblica del Kosovo si dimette

Convocato al Tribunale Speciale dell’Aja

Il_Primo_Ministro_della_repubblica_del_Kosovo_si_dimette.jpg

Il Primo Ministro della Repubblica del Kosovo ha dato le sue dimissioni dopo aver ricevuto un invito per essere ascoltato dal Tribunale Speciale dell’Aja. “Vorrei presentarmi al Tribunale come un uomo senza incarichi - dice Ramush Haradinaj alla sua prima uscita davanti ai media - per questo preferisco dare le mie dimissioni irrevocabili. Invito il Presidente ad indire nuove elezioni”.

cms_13554/2.jpg

Il Primo Ministro Kosovaro è già stato due volte al tribunale dell’Aja, dal quale è uscito sempre vincitore: le accuse contro di lui non sono mai state supportate da prove concrete. Ma stavolta è diverso. Dopo un programma politico che ha cambiato la storia della politica non solo kosovara ma anche, più in generale, balcanica, Ramush è uno dei politici più noti dei Balcani, conosciuto come una persona diretta, capace di osare e di risolvere gli affari interni in un comizio o un incontro con il popolo. E’ stato uno dei primi politici kosovari a difendere i confini del Kosovo e gli interessi del Paese, ponendo delle condizioni nel negoziato con la Serbia. Oggi sta per affrontare il suo terzo processo, quello condotto contro i comandanti dell’UÇK (l’Esercito per la Liberazione del Kosovo), in seguito alle gravi accuse mosse dal senatore Dick Marty.

cms_13554/3.jpg

La figura di Ramush si rivela scomoda in un’Europa sempre più divisa, poiché il politico kosovaro tende ad uscire dagli schemi, sebbene i suoi intenti fossero legati principalmente alla necessità di difendere la sua gente dalle violenze dei paramilitari Serbi, di salvare la sua nazione e la sua cultura. D’altra parte, bisogna constatare che la Serbia non è mai stata accusata per i 500mila albanesi fatti prigionieri, per le 20mila donne violate, per 13535 vittime e 1600 persone sparite e per i villaggi bruciati in Kosovo.

cms_13554/4.jpgKryeministri i Kosovës Haradinaj jep doreheqjen

Gjykata Speciale nje Kurth anti-kosovarë për të tejkaluar

Kryeministri i Republikës së Kosovës Ramush Haradinaj jep dorëheqjen dhe fton Presidentin Thaçi të organizojë zgjedhje të reja. Mbasi është thirrur ne Gjykatën Speciale te Ajës deklarata e tij e parë me mediat ka qenë; “ Dëshiroj të prezantohem në Gjykatë si një njeri i lire pa obligime shtetërore deri sa të zgjidhet kjo çështje sikur zgjidha dy gjyqet e mëparshme” . Ramush Haradinaj ka dhëne dy herë prova për pafajësine e tij por sot është ndryshe. Sot pas një programi politik që ndryshoi historinë politike jo vetem të Kosovës por edhe në nivel ballkanik, Ramushi mbahet si një nga burrat më të njohur të Ballkanit, si një nga politikanët me të drejtepërdrejtë, si ai që di të ulet gjunjazi me popullin dhe të diskutojë politikën e brendshme me njerëzit e thjeshtë, në një komic elektoral apo në një takim. Sonte Haradinaj është i njohur sepse është njënga të paret politikan kosovarë që mbështeti debatin e mos ndryshimit të kufijve të Kosovës pas lufte , që mbështeti haptazi interesin e Kosovës pa kompromise, pa frike, ai që kushtëzoi Serbinë dhe nga kushtëzimi i se cilës me shumë gjasa sot, do i duhet të përballojë një tjetër gjykim në të ashquajturin Procesi kundër Komandantëve te UÇK-së, sipas akuzave të rënda të ngritura nga Senatori Dick Marthy.

Ndoshta sepse në ketë Europë të përçarë dhe ipokrite personat si Haradinaj dalin nga skemat dhe parametrat që kufizojnë rregullat që ajo vë. Një shtet i cili meritonte prej shekujsh pavarësinë e tuj dhe që këtë liri e pagoi shume shtrenjtë. Sot kosovarët jane të detyruar të prezantohen përpara gjykatës Speciale te krijuar ad-hock me akuza nga me të rëndat kundër komandantëve te UÇK-së të cilët skane bere gjë tjetër veçse janë organizuar ne guerrilje për te shpëtuar jetën e njerëzve të tyre, për të shpëtuar gratë e tyre nga dhuna më makabre e paramilitarëve serb, për të shpëtuar kombin , gjuhën dhe kulturën e tyre që tjetër s’flet se veç shqip. Atë për të cilën Miloshevici dhe Serbia e tij nuk u akuzuan dhe dënuan per ata 500 mije kosovarë te burgosur, ato 20 mijë gra shqiptare të dhunuara, për të cilat Serbia nuk ka kërkuar kurrë falje, per qindra dhe mijëra të vrarë dhe të shpërngulur me dhunë nga trojet e tyre ,

Atë qe duhet vetë kosovarët të kuptojnë është se nuk mund tua lejojnë vetes të rrinë e të presin në heshtje pa u mbrojtur sepse askush nuk është me ta në këtë moment të gjithë janë kundër Kosovës dhe ata që duhet të mbrojnë me doemos vetveten jane vet Kosovarët!

Marsela Koci

Tags:

Commenti per questo articolo

[*COMMENTI*]

<<Pagina Precedente | Stampa | Torna Su


News by ADNkronos


Salute by ADNkronos