Traduci

“ILUZIONISTET E SPECIALES”

E’ stato recentemente pubblicato il libro ILUZIONISTET E SPECIALES, in italiano “Gli illusionisti dello Speciale” (tribunale speciale, ndr), dell’autore Florim Zeqa, che rappresenta una continuazione dei due libri di raccolta giornalistica “Njohja e vonuar” e “Thirrje nga shpirti”.

cms_11526/2v.jpgIl terzo libro, “Iluzionistet e speciales”, è una selezione degli articoli giornalistici pubblicati sul quotidiano “Kosova Sot”, a cominciare dal 17.05.2015 fino al 11.07.2018. L’opera è un’edizione esclusiva del quotidiano Kosova Sot per il 20° anniversario della fondazione del giornale. Si tratta di una raccolta di 100 articoli pubblicati sul quotidiano Kosova Sot, di 448 pagine con legatura a copertina rigida ed un’alta cura tecnica dei dettagli.

Florim Zeqa è nato il 30 agosto 1963 a Bokshiq (Klina). Ha frequentato le scuole primarie e secondarie a Grabanice, le superiori a Klina e gli studi universitari alla Facoltà di Mineralogia e Metallurgia a Mitrovica. Ha cominciato a produrre articoli giornalistici nella prima metà del 2010.

Fino ad ora ha pubblicato oltre 650 articoli d’autore ed oltre 1000 dichiarazioni ed opinioni in più quotidiani kosovari.

cms_11526/3.jpg

L’autore ha una stretta collaborazione con molti quotidiani in carta stampata ed elettronica sia in patria che nella Diaspora albanese nel mondo. Degna di nota è la collaborazione con il magazine online Internationalwebpost.org.

cms_11526/4.jpg“ILUZIONISTËT E SPECIALES”, margaritari i radhës i autorit Florim Zeqa

Këto ditë doli nga shtypi libri “ILUZIONISTËT E SPECIALES”, i autorit Florim Zeqa, i cili është vazhdimësi e dy librave publicistik “NJOHJA E VONUAR” dhe “THIRRJE NGA SHPIRTI”.

Libri “ILUZIONISTËT E SPECIALES” është përzgjedhje e shkrimeve të botuara në gazetën “KOSOVA SOT”, filluar nga data 17.05.2015 deri me 11.07.2018.

Libri “ILUZIONISTËT E SPECIALES” është botim ekskluziv i gazetës KOSOVA SOT në 20 vjetorin e themelimit. Ky libër është një përzgjedhje prej 100 shkrimeve të botuara në gazetën KOSOVA SOT, i ka 448 faqe, me lidhje të fortë dhe përgatitje të lartë teknike.

Florim Zeqa u lind me 30 gusht të vitit 1963 në Bokshiq të Klinës. Shkollën fillore e kreu në Grabanicë, të mesmen në Klinë, ndërsa studimet në fakultetin Xehëtaro-Metalurgjik në Mitrovicë.

Florim Zeqa me shkrime gazetareske dhe publicistikë ka filluar në gjysmën e parë të vitit 2010. Deri më tani i ka të botuara mbi 650 shkrime autoriale dhe rreth 1000 prononcime në të përditshmet tona.

Autori Florim Zeqa ka bashkëpunim të ngushtë me shumë gazeta të shkruara dhe elektronike si; SOT News, Gazeta e Re, Bota sot, Bota press, Kosova info, VOAL-Zeri i shqiptarëve, International Web post, Revista Drini, ALBwebTV, Zemra Shqiptare, Rugova press, 2L Online, 04 Online, Fjala e Lirë, Filolet, Dritarja Online, Fokusi, Lidhja e Prizrenit, Portalb, Monitor, Presheva Jonë, Portalionline, Tetova sot e shumë të tjera gjithandej trojeve etnike dhe në Diasporë.

Autore:

Data:

19 Gennaio 2019