Traduci

KOSOVO: CALA LA CURVA DEI CONTAGI DA COVID-19

In Kosovo, solo nove pazienti affetti da coronavirus sono sotto osservazione nella Clinica Infettiva al QKUK, mentre altre cinque persone sono state dimesse perché guarite dall’infezione. Tre pazienti sono invece ricoverati in terapia intensiva; uno di loro, in particolare, versa in grave condizioni. Questo quanto riportato di recente dal Ministero della Salute kosovaro.

Si tratta del numero più basso mai registrato da un mese a questa parte, che conferma l’attuale trend positivo: più guariti e meno contagi. Fino ad oggi, dunque, il Kosovo conta 861 casi di coronavirus, di cui 561 guariti e 28 deceduti.

cms_17428/Foto_1.jpg

Le misure di contenimento assunte non sono state ancora sospese. Fino al 18 maggio, infatti, sarà in vigore la regolamentazione delle uscite: due volte al giorno per un’ora e mezzo ciascuno al massimo. Resta obbligatorio indossare mascherina e guanti. Tuttavia, una serie di servizi, come quelli legati alle spedizioni, hanno già ripreso le proprie attività.

cms_17428/Foto_2.jpgKurba e infektimit nga Covid 19, ne Kosovë është në rënie.

Nënte pacientë të infektuar me koronavirus janë duke u trajtuar në Klinikën Infektive në QKUK. Ndërkaq, pesë pacientë pritet të lirohen sot, pasi janë shëruar plotësisht. Kështu kanë bërë të ditur nga ISHPK dhe Ministria e Shëndetësisë. Ata pastaj kanë shtuar se tre pacientë janë duke u trajtuar me oksigjeno-terapi ndërkaq një është në gjendje më të rëndë shëndetësore dhe po trajtohet në kujdesin intensiv. “Përkundër kujdesit dhe përpjekjeve tona, ky pacient po vazhdon të mbetet ende në gjendje më të rënduar shëndetësore”, kanë thënë ata. Për një muaj e gjysmë ky është numri më i vogël i pacientëve me koronavirus që po trajtohen në Klinikën Infektive. Ndërkaq këto ditë ka pasur trend pozitiv, duke shënuar kështu rënie numri i të infektuarve dhe rritje numri i të shëruarave Fino a d’oggi in Kosovo si contano 861 persone affette dal Virus, 561 guariti e 28 deceduti. Le misure intraprese non sono ancora state sospese. Deri tash në Kosovë 861 persona janë infektuar me koronavirus, 561 të shëruar dhe 28 të vdekur. . Gjithësesi masat e marra për mbrojtjen nga virusi Covid19 nuk është se janë suspenduar. Nga data 4 maj deri me datën 18 maj vazhdojnë të mbeten në fuqi oraret e lëvizjes dy herë në ditë nga një orë e gjysëm dhe vendosja e maskave dhe dorezave. Ka tashmë një listë të aktiviteteve biznesore, në përgjithësi ato shërbyese, që kanë filluar të punojnë.

Data:

11 Maggio 2020